<link rel="stylesheet" id="fblb-css-css" href="https://adojogasz.net/wp-content/plugins/arscode-social-slider-free/fblb.css?ver=5.0.11" type="text/css" media="all">

ÁFA ellenőrzés

Az adóellenőrzés során a vizsgálat kezdetekor már felmérjük a vizsgálat várható hatásait. A vizsgálat megkezdését követően az iratanyagot átnézzük, amennyiben lehetséges, javaslatokat teszünk a szükséges korrekciók megtételére. Az ellenőrzési eljárás során meghatalmazással képviseljük ügyfeleinket, ügyelve az adóhatóság oldaláról is a törvényesség minél nagyobb mértékű megtartására.

Adó vagy költségvetési támogatás visszaigénylése esetén megnézzük a visszaigényelni kívánt adó alapjául szolgáló gazdasági esemény dokumentációját, igyekszünk kiszűrni az adóhatóság által feltárható hibákat. Amennyiben az ellenőrzés megállapítással zárul és a képviselt személy vagy cég terhére adókülönbözet kerül megállapításra, úgy a jegyzőkönyvre tett észrevétellel igyekszünk a megállapításokat cáfolni, újabb ellenőrzési cselekmények felvételét indítványozva. Az esetleges megállapítások határozatban történő realizálása esetén fellebbezéssel támadjuk az adott megállapításokat. A határozatok bírósági felülvizsgálata során képviseljük ügyfeleinket, keresetet terjesztünk elő és igyekszünk elérni a bíróságon az ügyfelet jogosan megillető adó kiutalását. Amennyiben a bíróság sem látja megalapozottnak kérelmünket, úgy a Kúria előtt felülvizsgálati kérelemmel élve igyekszünk igazunkat bizonyítani. A megállapításból eredő esetleges végrehajtási eljárás során képviseljük ügyfelünket, igyekszünk részletfizetési vagy fizetési halasztási kérelmünket pozitív irányba elbíráltatni.

Amennyiben a céggel szemben adóhiányt tárnak fel vagy úgy érzi az ügyfél, hogy mindent megtett annak érdekében, hogy ne váljon adókijátszás részesévé, úgy egyéb jogi eszközöket is igénybe veszünk az ügyfél igazának bizonyítására.